Alt du drømmer om.

Høydepunkter.

Opplev de fascinerende egenskapene.

Et ikon gjenoppstår.
CLS har skrevet designhistorie før – og gjør det igjen. Med foroverlent front, ekstremt lave frontlykter og sportslig grill skriver den neste kapittel.

Luksus, spektakulært iscenesatt.
Komfortbelysning med hele 64 forskjellige farger setter det luksuriøse interiøret i scene på imponerende vis. For første gang også med belyste luftdyser og ENERGIZING komfortstyring.

Fremtidens kraft.
EQ Boost betyr heftig akselerasjon og lydløs seilemodus med redusert drivstofforbruk. En bensinmotor blir intelligent elektrifisert ved hjelp av en integrert startergenerator.

Sanselige gleder. 
Opplev sikkerhet og komfort i en ny dimensjon: med MULTIBEAM LED frontlykter inklusive ULTRA RANGE fjernlys og nye førerassistansesystemer med strekningsbasert fartstilpasning.

Et fullkomment stilikon.
Den begrensede Edition 1 oppgraderer CLS: Høydepunkter er interiørkonseptet COPPER ART med kobberfargede elementer, den unike lasergravyren på midtkonsollen og diamantgrillen i matt krom.

Bildesign.

Et formspråk som gjør deg målløs.

Kropp: atletisk. Utstråling: sanselig.

Atletisk, med sterk personlighet. Formen forteller om sportslighet. Beviset ligger i detaljene. Den høye, overspente nedre vinduskanten, de ekstremt lave sidevinduene, de todelte baklyktene eller de brede skuldrene. Hver centimeter av nye CLS viser at det atletiske også kan være ytterst sanselig.

Et vakkert ansikt.

Fronten på CLS lener seg selvbevisst forover. De lave frontlyktene gir strålende lys. Og utstråler sportslig overlegenhet. Grillen åpner seg mot gaten – klar til å erobre den.

En gang motorsportlegende. I dag stilikon.

Et glitrende høydepunkt i fronten er diamantgrillen. Konturen åpner seg nedover og får CLS til å virke enda bredere og mer kraftfull. Mange motorsportentusiaster husker det: Dette designet skrev historie. Nye CLS innleder neste kapittel: sportslighet i elegant målsøm.

Fristende farger.

Komfortbelysning er standardutstyr og gir kupeen en enda mer innbydende scenografi. Velg mellom i alt 64 farger eller 10 stilfullt sammensatte fargeverdener. Et første høydepunkt i denne oppsetningen er velkomstlyset når du setter deg inn. Og følg med på de belyste luftedysene hvis du justerer innetemperaturen: De bytter fargetone i takt med temperaturforandringen – et fascinerende lysspill.

Fullstendig harmoni mellom sportslig og sanselig.

Mens du stryker hendene over den elegante tredekoren, vandrer blikket videre til det rammeløse innvendige speilet. De belyste luftdysene fanger oppmerksomheten med ekstravagant design. Også det tofargede interiørkonseptet med sin bølgeformede design forfra og bakover til B-stolpen er verd å dvele ved. Det er også de sportslige baksetene som med sin enkeltsetedesign fremhever interiørets eksklusivitet. Ikonisk design møter ekte håndverkskvalitet.

Edition 1.

Den begrensede Edition 1 forener ekspressiv sportslighet, stilfull eksklusivitet og maksimal individualitet.

I glansen av det spesielle.

Edition 1 baserer seg på AMG Line eksteriør. Ekstra modellspesifikke blikkfang er diamantgrillen med stifter og innlegg i matt krom og de 20" store AMG lettmetallfelgene i flereiket design i sort høyglans med glanspolert felghorn. Best mulig sikt og sikkerhet garanterer MULTIBEAM LED frontlyktene.
Oversikt over høydepunkter eksteriør:
 • AMG Line eksteriør
 • 20" AMG lettmetallfelger i flereiket design lakkert i sort høyglans og med glanspolerte felghorn
 • Diamantgrill med stifter i matt krom, lamell i sort høyglans med innfelling i matt krom
 • MULTIBEAM LED frontlykter
 • Plakett med navnetrekk Edition 1 på forskjermen
 • Dekorelementer i sort høyglans på front- og hekkskjørt

nst og komfort.

Interiørkonseptet COPPER ART har mange eksklusive elementer: setetrekk i sort nappaskinn pearl og instrumentpanel, armlener og nedre vinduskant i nappaskinn – alle elementer utført med kobberfarget dekorsøm. Midtkonsollen i edel sort treutførelse får en håndarbeidet "Edition 1"-gravyr og et eksklusivt analogur i IWC-design, og gulvmattene prydes av en "Edition 1"-plakett.
Oversikt over høydepunkter interiør:
 • AMG Line interiør, utvidet med edition-spesifikke elementer fra det eksklusive interiørkonseptet COPPER ART
 • Setetrekk i nappaskinn black pearl med kobberfargede dekorsømmer i rombemønster samt kobberfarget kantbesetning
 • Innvendig kledning i sort nappaskinn med kobberfargede kontrastsømmer
 • Midtkonsoll i sort asketre med Edition 1-gravering i krom
 • Sorte gulvmatter med Edition 1-plakett og kobberfarget kantbesetning
 • Komfortbelysning med 64 lysfarger, ti fargeverdener og to effekter
 • Belyste terskellister med Mercedes-Benz navnetrekk
 • Design-nøkkel i sort høyglans med høyglanset krominnfatning
 • EASY-PACK Quickfold
 • Eksklusiv analog klokke i IWC-design på midtkonsollen
 • Memory-pakke
 • Speilpakke med rammeløst innvendig speil
 • Velkomstgrafikk i kombiinstrumentet med edition-spesifikk animasjon
 • Tredekor i sort åpenporet ask

Mercedes-Benz Intelligent Drive.

Prestasjonsfremmende komfort og forbilledlig sikkerhet.
Enten det gjelder rushtrafikk, langkjøring om natten eller turer på ukjente veier – i stressende situasjoner gjør Mercedes-Benz CLS det merkbart lettere for deg. Hemmeligheten ligger i et konsept som er innbakt i alle våre biler, og som gjør enhver tur i en Mercedes-Benz trygg og unik, nemlig Mercedes-Benz Intelligent Drive. For den tiden du tilbringer bak rattet, er din tid. Tid for avslapning. Tid til å fylle på med energi. For at du skal nå målet trygt, men også avslappet.

Mercedes-Benz Intelligent Drive i detalj.

Kjøreassistentpakke Plus

Nyt avlastningskomfort på et helt nytt nivå – med den mest omfattende og moderne kjøreassistentpakken. Disse sikkerhets- og assistansesystemene utfyller hverandre og kan avlaste føreren, redusere ulykkesrisikoen og ytterligere forbedre beskyttelsen av fører og passasjerer og andre trafikanter. I tillegg til komponentene i Kjøreassistentpakke omfatter Kjøreassistentpakke Plus systemet PRE-SAFE® impuls side.
 • Med kombinasjonen av den aktive avstandsassistenten DISTRONIC og den aktive styreassistenten tar Mercedes-Benz nok et skritt på veien mot automatisert kjøring. I bytrafikk, på landevei og motorvei kan systemene automatisk holde riktig avstand til bilen foran, samt følge den forankjørende bilen i hastigheter på inntil 210 km/t. Innenfor systemgrensene og i operasjonsområdet til de aktive assistentene trenger føreren normalt ikke å gripe inn ved å bremse eller gi gass. Føreren får dessuten betydelig hjelp til å styre.
 • Den aktive fartsgrenseassistenten (Speed Limit Assist) tar i bruk fartsgrenser som blir registrert av kameraet, eller som navigasjonssystemet er kjent med, som ny hastighetsinnstilling i den aktive avstandsassistenten DISTRONIC. Føreren trenger derfor ikke å endre den innstilte hastigheten manuelt for hvert nytt fartsgrenseskilt. Før tettbygd strøk blir kjørehastigheten automatisk satt ned.
 • Er det registrert fare for ulykke, kan den aktive bremseassistenten med krysningsfunksjon varsle føreren, forsterke en nødbremsing og ved behov bremse bilen automatisk. Ved hjelp av radarsensorer og stereokameraet kan funksjonen oppdage biler som reduserer farten, stanser og står stille. Den kan også registrere tverrgående trafikk i veikryss, biler bakerst i en kø og fotgjengere som befinner seg i faresonen. Registrerer systemet en farlig situasjon, varsles føreren optisk og akustisk. Hvis føreren reagerer og bremser, forsterker systemet ved behov bremseeffekten helt til bilen bremser maksimalt. Hvis føreren ikke reagerer, bremser den aktive bremseassistenten bilen slik situasjonen krever.
 • Dersom føreren i en faresituasjon bestemmer seg for å svinge unna en fotgjenger som assistansesystemet har registrert ved hjelp av radar og stereokamera, kan den aktive styreassistenten bistå føreren. Dreier føreren kraftig på rattet for å starte en unnamanøver, tilfører systemet ekstra styremoment for å assistere føreren. Dette hjelper føreren å unngå fotgjengeren på en kontrollert måte, og gjør det også enklere å rette opp bilen slik at den kan kjøre trygt forbi.
 • Den aktive kjørefeltassistenten og den aktive blindsoneassistenten trer støttende til når bilen utilsiktet forlater kjørefeltet eller bytter fil, og det er fare for kollisjon med andre kjøretøy. Ved bruk av bremsene på den ene siden av bilen kan de bidra til at bilen føres tilbake i riktig fil og til at en ulykke eventuelt avverges.
 • I hastigheter mellom 80 og 180 km/t kan den aktive filskiftassistenten hjelpe føreren med å skifte kjørefelt. Dette forutsetter at føreren har slått på blinklyset og at systemet registrerer at kjøresituasjonen tillater skifte av kjørefelt.
 • Ved overhengende fare for hekksammenstøt kan PRE-SAFE® PLUS utløse forebyggende tiltak for å beskytte fører og passasjerer. Blant disse er varsling av etterfølgende trafikk, aktivering av beltestrammerne eller at bremsene blir værende på etter at bilen har stanset.
 • Ved fare for sidekollisjon kan PRE-SAFE® impuls side straks gi fører eller forsetepassasjer en lett dytt bort fra faresonen ved at det spesielle luftkammeret i den ytre sidevangen på setene blåses opp.

Aktiv avstandsassistent DISTRONIC

Aktiv avstandsassistent DISTRONIC avlaster føreren på lange turer og i stopp-og-kjør-trafikk. Enkelt og komfortabelt kan ønsket avstand og hastighet stilles inn via multifunksjonsrattet.

Det radarstøttede systemet bremser når det er nødvendig, og akselererer bilen til ønsket hastighet igjen når det er mulig. Dermed reduseres risikoen for påkjørsler bakfra, og kjørekomforten forbedres. Avstanden til forankjørende bil kan stilles inn i flere trinn ned til minste sikkerhetsavstand.

Avstandsholder DISTRONIC fungerer i et hastighetsområde på 0 til 200 km/t. Den kan også slås på når bilen står stille, uten at du trenger å ha en annen bil foran deg. På basis av informasjonene fra radarsensorer kan systemet reagere tidlig på biler som kjører eller legger seg inn foran. Automatisk nedbremsing skjer med inntil 50 prosent av maksimal bremseeffekt. I situasjoner som krever høyere retardasjonsverdier, blir føreren varslet visuelt og akustisk. Alt etter situasjon trer også den aktive bremseassistenten støttende til.

Aktiv bremseassistent

Dette systemet kan bidra til å unngå kollisjon med forankjørende biler eller fotgjengere som krysser veien, eventuelt redusere konsekvensene av en ulykke. Systemet omfatter avstands- og kollisjonsvarsling, situasjonsavhengig bremsehjelp og en autonom bremsefunksjon.
Alt etter situasjonen kan det radarstøttede førerassistansesystemet avgi et optisk avstandsvarsel, ved behov også et akustisk kollisjonsvarsel. Dersom føreren bremser, får han om nødvendig hjelp av den situasjonsbestemte bremsestøtten i form av ekstra bremsekraft. Den autonome bremsingen aktiveres hvis føreren ikke reagerer på advarslene fra systemet når det er fare for kollisjon med bilen foran. Ved fare for sammenstøt med en kryssende fotgjenger skjer den autonome nødbremsingen nesten samtidig med den optiske og akustiske varslingen.

Blindsoneassistent

Systemet gjør et av de største faremomentene i veitrafikken synlig, nemlig kjøretøy i blindsonen. Blindsoneassistenten kan advare om sidekollisjoner både på motorvei og i bytrafikk.

Blindsoneassistenten kan hjelpe føreren å bytte kjørefelt på en trygg måte – både i byen og på flerfeltsveier. I bytrafikk kan systemet også registrere syklister. Systemet kan advare føreren om biler i blindsonen, og avlaster på den måten føreren. Blindsoneassistenten skiller mellom en varslings- og en kollisjonssone.

Kjøreegenskaper.

Kreftene overføres potent og effektivt til underlaget mens du nyter rendyrket kjøreglede.

Understell – stilsikkert i hver bevegelse.

Sportslig eller komfortabelt per tastetrykk: Med de adaptive understellsvalgene DYNAMIC BODY CONTROL og AIR BODY CONTROL ligger alt til rette for at turen i nye CLS skal bli en enestående reise. Og opplevelse.

Et utvalg av utstyr som påvirker understellet:
 • AIR BODY CONTROL
 • DYNAMIC BODY CONTROL
 • Senket komfortunderstell

Konnektivitet.

Din tilgang til den digitale verdenen hos Mercedes-Benz.

Den beste forbindelsen til bilen din – Mercedes me connect.

Med Mercedes me connect oppstår en fascinerende forbindelse mellom deg, smarttelefonen din og din Mercedes-Benz. På farten eller hjemmefra – med Mercedes me connect kan du enkelt lese av viktige bildata som kilometerstand, dekktrykk og tanknivå enkelt i Mercedes me Portal eller i Mercedes me App. Telediagnose, ulykkeshjelp, servicestyring og veihjelp samt Mercedes-Benz nødanropssystem gir nettbasert sikkerhet. Reisemålene dine sender du enkelt fra smarttelefonen til din Mercedes-Benz. Med Live Traffic Information får du overblikk over trafikksituasjonen så å si i sanntid. Kjøretidsprognosen varsler deg om kø og foreslår optimal avreisetid.
Logg inn og bruk flere tjenester som beriker og letter hverdagen.

Slik aktiverer du Mercedes me connect-tjenestene.

Ingen trenger å unnvære digital komfort i dag. Heller ikke du. Bare registrer deg i Mercedes me Portal. Når du er innlogget, knytter Mercedes-Benz forhandleren sammen Mercedes me-kontoen din og bilen din. Deretter kan du både aktivere og deaktivere ønskede innstillinger, apper og tjenester. Helt fleksibelt, helt personlig. Alltid og overalt.
Meld interesse:

Klikk her for mer informasjon

* Alle priser er veil. utsalgspris. Lokal frakt og leveringskostnader tilkommer.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern