I sitt rette element uansett terreng.

Mercedes-Benz GLE Coupé: fascinerende nærvær over hele linjen.

Formspråk: snakkis i byen.
Oppsiktsvekkende design gjør hekken på GLE Coupé uimotståelig. Den horisontale linjeføringen blir ekstra tydelig på de brede baklyktene.
Et innovativt trekk er atnummerskiltadapteren er integrert i den kraftige hekkstøtfangeren med beskyttelsesplate i kromfinish på undersiden. De synlige enderørsdekslene integrert i støtfangeren og sørger for en sportslig-markant utseende.

Et uttrykk for styrke. Og glans.

Karakteristisk for GLE Coupé er den loddrette, tredimensjonale sportsgrillen med enkeltlamell, som er typisk for Mercedes-Benz Coupé. Perfekt innrammet av LED Intelligent Light System.
High-tech LED Intelligent Light System er standardutstyr. Det er utstyrt med et ikonisk "øyenbryn" og byr på en markant lysgrafikk dag og natt. Inntrykk gjør også panseret med dynamiske powerdomes, som gir en pekepinn på kreftene som skjuler seg på undersiden.

Disse proporsjonene vekker oppsikt.

Lavt påbygg og tak – det er den karakteristiske silhuetten på GLE Coupé. Elementer som ellers mest er å finner på SUV, gjør den ekstra uttrykkssterk.
Fra siden er det særlig lang akselavstand, korte overheng og SUV-typiske kledninger på hjulbuene og over sideskjørtene som gjør bilen attraktiv. Linjeføringen er typisk Mercedes-Benz og hinter om spenningsfylt dynamikk selv når bilen står stille.

Det beste av to verdener.
Innvendig er GLE Coupé sporty som en coupé og romslig som en SUV. Luksuriøse godbiter gjør den så eksklusiv som en Mercedes-Benz skal være.
Blant disse er standardleverte sportsseter og instrumentpanel kledt med kunstskinn ARTICO. Flere høydepunkter: ionisering av inneluften (tilvalg) og dører med ekstra stor åpningsvinkel og høy sitteposisjon som gir behagelig innstigning og god plasskomfort.

Prestasjonsfremmende komfort og forbilledlig sikkerhet.

Enten det gjelder rushtrafikk, langkjøring om natten eller turer på ukjente veier – i stressende situasjoner gjør GLE Coupé det merkbart lettere for deg. Hemmeligheten ligger i et konsept som er innbakt i alle våre biler, og som gjør enhver tur i en Mercedes-Benz trygg og unik: Mercedes-Benz Intelligent Drive. For den tiden du tilbringer bak rattet, er din tid. Tid for avslapning. Tid til å fylle på med energi. For at du skal nå målet på en trygg, men også avslappende måte.

Holder stø kurs.

Active Lane Keeping Assist kan oppdage et utilsiktet avvik fra kjørefeltet ved hjelp av et stereokamera.
Føreren advares da omgående og følbart ved at rattet begynner å vibrere. Hvis en reaksjon uteblir, kan systemet bremse hjulene på den ene siden av bilen, for å føre bilen tilbake i kjørefeltet igjen. For stiplede linjer foretas bremseinngrepene kun hvis radarsensorene registrerer en kollisjonsfare i kjørefeltet ved siden av, for eksempel på grunn av møtende trafikk, biler som vil kjøre forbi eller parallell trafikk.

Leveres kun som del av Kjøreassistentpakke Plus.
Systemet arbeider i et hastighetsområde mellom 60 og 200 km/t. Det kan slås på og av via menyen "Assistance" (assistanse) og under "Settings" (innstillinger) i kombiinstrumentet. Her kan også følsomheten stilles inn (standard/adaptiv).


Se både veien og de viktigste opplysningene.

Head-up-displayet projiserer et virtuelt bilde med de viktigste førerinformasjonene direkte i synsfeltet til føreren.
For føreren ser denne projeksjonen ut til å sveve over motorpanseret rundt to meter foran ham. Visningen er i farger og med høy oppløsning. Det som vises, er for eksempel navigasjonsanvisninger, hastighet eller innstillingene til assistansesystemer. En egen lyssensor tilpasser lysstyrken i bildet ut fra forhold i omgivelsene. Dermed synes informasjonen godt, også på solskinnsdager eller om natten. Via en meny i kombiinstrumentet og betjeningstastene på multifunksjonsrattet kan lysstyrken stilles inn individuelt.

Den ekstra beskyttelsen ved fare for påkjørsel bakfra.

Oppsiktsvekkende design gjør hekken på GLE Coupé uimotståelig. Den horisontale linjeføringen blir ekstra tydelig på de brede baklyktene.
Med radarsensorer i bakre støtfanger blir trafikkrommet bak den kjørende eller stillestående bilen permanent overvåket. Dersom systemet oppdager fare for et hekksammenstøt, blir beskyttelsestiltak utløst i tur og orden:
 • PRE-SAFE® PLUS aktiverer de bakre varselblinklysene.
 • PRE-SAFE® PLUS holder en stillestående bil fast med bremsen før sammenstøtet. Slik kan risikoen for nakkeslengskade reduseres, likedan faren for sekundærulykker.
 • PRE-SAFE® PLUS utløser flere tiltak for å beskytte passasjerene. Blant disse er en reversibel elektromotorisk beltestrammer for fører og forsetepassasjer, som dermed holdes fast og forberedes bedre på sammenstøtet.
Leveres kun som del av Kjøreassistentpakke.

Tryggere på farten i sidevind.

Ved sterke vindbyger fra siden kan sidevindsassistenten hjelpe føreren å holde posisjonen i kjørefeltet.
Med sterke vindbyger fra siden kan bilen bli utsatt for plutselige kjørefeltforskyvninger. Via ESP®-sensorene blir det automatisk foretatt kurskorrigerende bremseinngrep. Det bremses bare på én side. Dette gir en styreeffekt som reduserer sideforskyvningen betydelig. Slik øker sidevindassistenten sikkerhetsfølelsen for føreren. Særlig ved brå vindkast bidrar den til å forhindre uforholdsmessige reaksjoner.

Aktiv beskyttelse ved sidekollisjoner.

Radarsensorene for den aktive blindsoneassistenten overvåker det lite oversiktlige området ved siden av og bak bilen.
Så snart en annen trafikant registreres i blindsonen, begynner en rød trekant å lyse i det aktuelle sidespeilet. Dersom føreren overser dette varselet og slår på blinklyset, begynner varsellyset å blinke, og det høres et akustisk varsel. Dersom det likevel innledes et filskifte, kan systemet advare føreren nok en gang gjennom følbare bremseinngrep og ved manglende reaksjon bidra aktivt til å manøvrere kjøretøyet ut av faresonen.

Leveres kun som del av Kjøreassistentpakke Plus.

Aktiv avstandsassistent DISTRONIC med styreassistent

Det innovative kjøreassistansesystemet hjelper føreren automatisk til å holde ønsket avstand til bilen foran og avlaster ham eller henne på lange strekninger og under køkjøring. Systemet varsler visuelt hvis sikkerhetsavstanden blir for kort, og akustisk hvis det er fare for kollisjon.
Aktiv avstandsassistent DISTRONIC i korte trekk:
 • Automatisk avstandsregulering
 • Bruker informasjon fra radarsensorene
 • Den aktive bremseassistenten varsler føreren optisk og visuelt når avstanden til bilen foran eller til stående hindringer er for liten
 • Funksjonen er aktiv i hastigheter mellom 0 og 200 km/t og kan aktiveres mens bilen står stille
 • Hastighet kan stilles inn fra 30 til 200 km/t
 • Automatisk akselerasjon og bremsing med en retardasjon på inntil 5 m/s2 
 • Avlaster føreren og kan redusere faren for kollisjon med forankjørende kjøretøy
 • Sportslig eller komfortabel kjørekarakteristikk avhengig av valgt kjøreprogram

Head-up-display

Med head-up-displayet kan du ha den viktigste førerinformasjonen for øynene, uten at du må ta blikket fra veien. Det projiserer et virtuelt bilde opp i førerens synsfelt. Du får følelsen av at bildet svever over panseret omtrent to meter foran deg. Funksjonsomfanget er delvis avhengig av tilleggsutstyret som er valgt. Visningen er i farger og med høy oppløsning. Det som vises, er for eksempel navigasjonsanvisninger, hastighet eller innstillingene til assistansesystemer. En egen lyssensor tilpasser lysstyrken i bildet ut fra lysforholdene i omgivelsene. Dermed synes informasjonen godt, også på solskinnsdager eller om natten. Via en meny i kombiinstrumentet og betjeningstastene på multifunksjonsrattet kan lysstyrken stilles inn individuelt.

MAGIC VISION CONTROL

Det adaptive vindusspylersystemet gir best mulig sikt også mens ruten spyles. Spylevæsken sprutes på direkte foran viskerbladene på vindusviskerne og viskes bort uten forsinkelse. Dette skjer ved hjelp av små dyser i en fordelerskinne på viskerbladet. Målrettet fordeling reduserer forbruket av spylervæske med inntil 50 prosent. MAGIC VISION CONTROL tilpasser automatisk mengden spylervæske avhengig av ytre faktorer, som blant annet utetemperatur og hvor skitten ruten er. For å unngå at spylervæske havner i kupeen, reduseres mengden spylervæske automatisk når panoramasoltaket er åpent. Oppvarming av spylervæskebeholderen og alle slangene beskytter systemet effektivt mot ising, for at frontruten lettere skal kunne rengjøres også ved lave temperaturer. Oppvarmingen av viskerbladene hindrer dessuten at det samler seg snø på viskerbladene, noe som vanligvis skjer.

Kjøreassistentpakke

Denne kombinasjonen av sikkerhets- og assistansesystemer som utfyller hverandre, bidrar til å avlaste føreren, redusere ulykkesrisikoen og ytterligere forbedre beskyttelsen av fører og passasjerer og andre trafikanter.
Innhold i Kjøreassistentpakken:
 • Aktiv avstandsassistent DISTRONIC (233)
 • Aktiv bremseassistent med krysningsfunksjon 269
 • Aktiv blindsoneassistent (237).
 • Aktiv kjørefeltassistent (238)
 • PRE-SAFE® PLUS[253]

ATTENTION ASSIST

Dette systemet kan særlig øke kjøresikkerheten på langturer og ved nattkjøring. Ut fra førerens styreadferd gjenkjenner ATTENTION ASSIST typiske tegn på tretthet og sterk uoppmerksomhet, og varsler visuelt og akustisk dersom føreren holder på å duppe av.

Sidevindassistent

Ved sterke vindbyger fra siden kan systemet hjelpe føreren å holde posisjonen i kjørefeltet. Målrettede bremseinngrep gir bilen vesentlig mindre sideveis forskyvning. Dette gir føreren økt sikkerhetsfølelse og bidrar til å unngå uforholdsmessige reaksjoner.

PRE-SAFE®-system

Systemet sørger for at passasjerene beskyttes på best mulig i en eventuell ulykke gjennom forebyggende tiltak. PRE-SAFE® evaluerer kontinuerlig sensordata fra systemer som det elektroniske stabilitetsprogrammet ESP® og bremseassistenten BAS, og kan dermed registrere sterk understyring eller overstyring og nødbremsing. Registrerer systemet en kritisk kjøresituasjon, kan PRE-SAFE® igangsette ulike funksjoner på brøkdelen av et sekund. for eksempel reversibel beltestramming og automatiske lukking av åpne sidevinduer. Avhengig av bilens utstyr settes passasjersetet foran og de elektrisk justerbare baksetene i en posisjon som er gunstigere ved en kollisjon. Panoramasoltaket lukkes, og kamrene i sidene på multikontursetene fylles med luft for å gi bedre støtte til personene som sitter i setene.

Større fleksibilitet i lengderetning. Større dynamikk i sideretning.
Med DYNAMIC SELECT og ACTIVE CURVE SYSTEM i GLE Coupé.
Fra standard- til AMG-modell: En GLE Coupé føles som en ekte sportscoupé fra første meter. Spontanitet og fleksibilitet er i toppsjiktet, teknologien alltid på bølgelengde med føreren – takket være individuelle innstillingsmuligheter.

Overlegen av prinsipp.

Kjøredynamikk, kjøreglede, kjørekomfort – GLE Coupé gjør alt til et spørsmål om innstilling: Med inntil fem DYNAMIC SELECT programmer kan karakteristikken til motor, styring, girskiftesystem og understell varieres fra komfortabel til svært sportslig. Spesialoppsatt luftfjæring AIRMATIC med adaptivt dempingssystem ADS PLUS tilpasser seg kjøresituasjonen og veibanen – fra komfortabel til svært sportslig alt etter kjøreprogram.

Emosjonell intelligens.

De gjennomtenkte og adaptive systemene gjør GLE Coupé mer fleksibel på veien. Blant annet sørger sport-direktestyringen for merkbart sprekere respons fra bilen og betydelig større retningsstabilitet. ACTIVE CURVE SYSTEM (tilleggsutstyr) har understellsstabilisatorer som formidler en så sikker kjørefølelse at det føles som å kjøre på skinner i kurvene.
Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC Coupé: drivstofforbruk ved blandet kjøring: 1,40 l/mil; CO2-utslipp ved blandet kjøring: 320 g/km.[1]
[1]
De angitte verdiene er beregnet i henhold til foreskrevne måleprosedyrer. Det dreier seg om "NEDC CO2-verdier" iht. § 2 nr. 1 gjennomføringsforordning (EU) 2017/1153. Drivstofforbruket er beregnet på basis av disse verdiene. Strømforbruket er beregnet i samsvar med forordning 692/2008/EF.

Konnektivitet.
Din tilgang til den digitale verdenen hos Mercedes-Benz.

Den beste forbindelsen til bilen din – Mercedes me connect.

Med Mercedes me connect oppstår en fascinerende forbindelse mellom deg, smarttelefonen din og din Mercedes-Benz. På farten eller hjemmefra – med Mercedes me connect kan du enkelt lese av viktige bildata som kilometerstand, dekktrykk og tanknivå enkelt i Mercedes me Portal eller i Mercedes me App. Telediagnose, ulykkeshjelp, servicestyring og veihjelp samt Mercedes-Benz nødanropssystem gir nettbasert sikkerhet. Reisemålene dine sender du enkelt fra smarttelefonen til din Mercedes-Benz. Med Live Traffic Information får du overblikk over trafikksituasjonen så å si i sanntid. Kjøretidsprognosen varsler deg om kø og foreslår optimal avreisetid.
Logg inn og bruk flere tjenester som beriker og letter hverdagen.

Slik aktiverer du Mercedes me connect-tjenestene.

Ingen trenger å unnvære digital komfort i dag. Heller ikke du. Bare registrer deg i Mercedes me Portal. Når du er innlogget, knytter Mercedes-Benz forhandleren sammen Mercedes me-kontoen din og bilen din. Deretter kan du både aktivere og deaktivere ønskede innstillinger, apper og tjenester. Helt fleksibelt, helt personlig. Alltid og overalt.

Shopping, golf eller langhelg.
Med GLE Coupé er du godt forberedt.
1720 l spektakulært pakket lasteromsvolum.
700 kg nyttelast gjør GLE Coupé praktisk som en SUV.

Med lasterommet i GLE Coupé er man godt rustet for (nesten) alle livets situasjoner. Plasstilbudet er – til coupé å være – uvanlig stort. I tillegg utmerker det seg med god tilgjengelighet og mange variasjonsmuligheter: Det byr på diverse praktiske laste- og gjennomlastingsmuligheter.

Slik kan lasterommet formes etter eget ønske med 40, 60 eller 100 % nedfelt baksetebenk. Bagasjeromstrekket (tilleggsutstyr) beskytter mot solskinn og nysgjerrige blikk. Med inntil 700 kg nyttelast (alt etter motoralternativ) kan GLE Coupé oppfylle nesten ethvert transportønske.

Mercedes-AMG.
For mennesker som kjører langt utenom konvensjonene: AMG-versjonene av GLE Coupé er eksklusive, uttrykkssterke og umåtelig selvbevisste.

Mercedes-AMG GLE 43 4MATIC Coupé: drivstofforbruk ved blandet kjøring: 1,05 l/mil; CO2-utslipp ved blandet kjøring: 239 g/km[1]
Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC Coupé: drivstofforbruk ved blandet kjøring: 1,40 l/mil; CO2-utslipp ved blandet kjøring: 319 g/km[1]
Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC Coupé: drivstofforbruk ved blandet kjøring: 1,40 l/mil; CO2-utslipp ved blandet kjøring: 320 g/km[1]
[1]De angitte verdiene er beregnet i henhold til foreskrevne måleprosedyrer. Det dreier seg om "NEDC CO2-verdier" iht. § 2 nr. 1 gjennomføringsforordning (EU) 2017/1153. Drivstofforbruket er beregnet på basis av disse verdiene. Strømforbruket er beregnet i samsvar med forordning 692/2008/EF.

Finn ut mer om verdenen til Mercedes-AMG.
Fascinerende kjøreegenskaper, eksklusivitet i mengder, felles verdier, lidenskap i minste detalj – motorytelsen er langt fra det eneste som gjør Mercedes AMG til en uvanlig opplevelse. Oppdag alle fasettene av Driving Performance.

Meld interesse:

Klikk her for mer informasjon

* Alle priser er veil. utsalgspris. Lokal frakt og leveringskostnader tilkommer.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern