All kinds of strength.

All kinds of strength.

Nye GLE tegner et nytt bilde av SUV-en: mer intelligent, oppmerksom og hensynsfull enn noen gang før.

Beholde roen. Kanskje den mest verdifulle egenskapen til nye GLE.

Det nye, aktive understellet gir bilen sportslige eller komfortable kjøreegenskaper alt etter kjøreprogram. Antikrengefunksjon og kamerabasert kjørefeltgjenkjenning sørger for en suveren kjøreopplevelse.

Empati. For første gang i en SUV.

Det nye tilvalget ENERGIZING COACH kan gjøre føreren merkbart mer avslappet eller energisk. Programvaren integrerer dataene fra en kondisjonsmåler med de forskjellige komfortsystemene i bilen.

Informasjon så kunstferdig innsamlet at de fortjener glass og ramme.

Under et eksklusivt glass i flatskjermfinish skjuler det seg to heldigitale 12,3 tommers display. Informasjonene kan vises i fire forskjellige stiler.

Tilpasningsevne er et tegn på styrke.

For første gang kan GLE leveres med en tredje seterad med to fullverdige sitteplasser. Innstigningen er lekende lett, og fotrommet kan tilpasses fleksibelt siden andre seterad er justerbar.

En god følgesvenn beskytter deg mot farer.

Kjøreassistansesystemer gir maksimal komfort og sikkerhet med situasjonsbestemt støtte, for eksempel ved fartsendring, styring, filskift og kollisjonsfare.

En SUV med enorm eleganse.

Tilbakeholden det ene øyeblikket og straks nærværende det neste – det er kunsten med GLE-designen.

Markant sportslige AMG Line

I tilleggsutstyret AMG Line inngår en eksklusivt glitrende diamantgrill. Sportslige skjørt helt rundt, store luftinntak, lakkerte hjulhuskledninger og spesielle lettmetallfelger vitner om sportslig stil.

Inntil 22 tommer store felger.

Riktig felt gir enhver bil det lille ekstra. Til nye GLE kan du nå få større felger enn noen gang før. Fra 18 tommer til 22 tommer. Fra diskret elegant til potent eksklusivt.

Atletisk hekk.

Et umiskjennelig særtrekk ved designen på nye GLE er de muskuløse formene mellom C-stolpen og baklyktene. Klarheten og dynamikken er typisk for en moderne Mercedes-Benz design. Mer elegant og dynamisk kan kraft vanskelig uttrykkes med kreative midler. 

Fascinerende LED lyktegrafikk

GLE-frontlyktene er allerede som standard utstyrt med moderne LED-teknologi. Derfor kan designerne forme dem som små kunstverk med en unik lysdesign og en dagslyslignende og ekstra behagelig lysfarge. MULTIBEAM LED frontlykter med ULTRA RANGE fjernlys tenner lyset i øynene på ingeniørene. Med 84 LED-punkter som styres individuelt, sørger de for en ekstremt rask og presis tilpasning av kjørelyset til trafikksituasjonen.

Det er det indre som teller.

Digitale display, åpenporede tresorter og markante SUV-designdetaljer vitner om rause plassforhold.

Bare rolig, takk. Ett av verdens mest moderne understell.

Nye GLE beveger seg suverent som alltid i all slags terreng. Men med det nye understellet E-ACTIVE BODY CONTROL når komforten nye høyder.

Helaktivt understell E-ACTIVE BODY CONTROL.

Med det nye helaktive understellet E-ACTIVE BODY CONTROL med luftfjæring kombinerer vi våre mest innovative, intelligente understellsteknologier i en fascinerende kjøreopplevelse.

I kjøreprogrammet Curve kan bilen aktivt legge seg inn i svingen. Det reduserer tverrkraften til et minimum og øker komfort og dynamikk merkbart. I kjøreprogrammet Komfort registrerer ROAD SURFACE SCAN kjørebanen foran bilen med et stereokamera. Fjærbena blir så aktivert på en slik måte at karosseribevegelsene reduseres betydelig når hjulene treffer ujevnheter. I tillegg kommer kjøreprogrammene Sport og Offroad.

MBUX (Mercedes-Benz User Experience).

Nye GLE er første SUV ut med det revolusjonerende infotainmentsystemet MBUX. Det inneholder blant annet et naturlig stemmestyringssystem og en berøringsskjerm og lærer mer om førerens vaner og preferanser for hver tur.

Visningsstiler.

Du kan tilpasse designen og hele atmosfæren på widescreen-førerplassen individuelt. Velg mellom fire visningsstiler: Classic, Sport, Progressive og Diskret. Særlig i kombinasjon med komfortbelysning (tilvalg) setter den valgte stilen sitt tydelige preg på atmosfæren i interiøret.

MBUX Augmented Reality for navigasjon

Med Augmented Reality Video finner du lettere frem i navigasjonsomgivelsene. Systemet er tilleggsutstyr og genererer en forbindelse mellom virkeligheten og en virtuell verden: Grafiske navigasjons- og trafikktips integreres i livebildene. Et kamera i frontruten filmer området foran bilen og viser enten videoen eller et stillbilde på mediedisplayet. I tillegg blir praktiske grafikkhenvisninger til trafikklys, husnumre, gatenavn og interessepunkter (POI) satt inn i bildet.

Naturlig stemmestyring

Hey, Mercedes. Med disse to innledningsordene starter du det naturlige, intuitive stemmestyringssystemet. Det reagerer på nesten hvert ord. Til og med indirekte språk forstår systemet – for eksempel reagerer klimatiseringen på "Jeg fryser" og skrur temperaturen opp. Samtidig er stemmestyringen i stand til å lære. Den innstiller seg på stemmen din, og da forstår den deg bedre.

Touch-betjeningskonsept

MBUX gir brukeren maksimal frihet til å betjene alle funksjoner slik det er mest personlig komfortabelt. Enten du vil bruke stemmen eller intuitive berøringer. I nye GLE får du multimediedisplay, og i tillegg er det integrert en touchpad som reagerer på en- og flerfingerbevegelser. I tillegg kan displayene styres via touch-control-knappene på rattet.

Head-up-display.

Head-up-displayet er et tilleggsutstyr som gjør frontruten om til en digital førerplass. Slik har du alltid den viktigste informasjonen like for øynene. Du kan vie all oppmerksomhet til veien og trafikken foran deg. Head-up-displayet skaper et virtuelt bilde som projiseres til førerens synsfelt og ser ut som om det svever over panseret. Den nye versjonen er høyoppløst og i farger.

Møter ytre farer med indre ro.

Det som skjer, det skjer: Nye GLE trår til og avlaster føreren selv med rygging med tilhenger.

Kjøreassistentpakke Plus.

Kjøreassistentpakke Plus (tilvalg) avlaster føreren merkbart, særlig på lange strekninger, men også i uoversiktlig bytrafikk. Til nye GLE fås nyeste generasjon av denne pakken, som nå hjelper til i enda flere kjøresituasjoner: for eksempel i kø, før kurver, rundkjøringer og kryss. Nye GLE kan endatil følge bilen foran i rykkvis køkjøring. Da slipper man belastningen med stadig å måtte starte opp igjen.

Parkeringspakke med 360°-kamera.

Med dette som tilvalg kan i alt fire kameraer, henholdsvis i grillen, i hekken og i sidespeilene, samordnes med hverandre og vise bilen i et virtuelt bilde fra fugleperspektiv. I tillegg fås blant annet utvidet sideblikk som særlig er nyttig ved fortauskanter. Bildet fra 360° kameraet vises på multimediedisplayet og kompletteres med dynamiske hjelpelinjer. Dette oversiktsbildet letter parkeringen betydelig. Spesielle perspektiver og en zoommodus gjør det dessuten lettere å koble til tilhenger og rygge med den.

MULTIBEAM LED-frontlykter.

Opplev en fullstendig ny dimensjon i intelligent lysfordeling. Hver frontlykt har 84 LED-elementer som kan aktiveres enkeltvis. Det gjør at kjørelyset kan tilpasses presist og ekstremt raskt til enhver kjøresituasjon. For eksempel ved avkjøring, i kurver eller på motorveien. Full-LED-teknologien gir i tillegg en helt ny og fascinerende lysdesign. Frontlyktene kan regisseres som de rene kunstverk. Både dag og natt.

Ryggeassistent for tilhenger

Med ryggeassistent for tilhenger (tilvalg) rygger du mer sikrere og mer avslappet – også i vanskelige situasjoner. Særlig for sjåfører som ikke er så vant med å kjøre med tilhenger, er styreassistanse en stor lettelse. Tilhengerassistenten regulerer styrevinkelen på trekkvognen automatisk i hastigheter inntil 5 km/t. Takket være 360° kamera og virtuelt fugleperspektiv har du alltid oversikt over omgivelsene rundt bilen.

ENERGIZING komfortstyring.

En oppmerksom og konsentrert fører er den aller viktigste forutsetningen for sikker og avslappet kjøring. Med det nye tilleggsutstyret ENERGIZING komfortstyring blir den såkalte kondisjonssikkerheten løftet til et helt nytt nivå. Forskjellige komfortsystemer kobles nå sammen for å gi føreren enda større velvære. Blant annet kan klima, lyd, komfortlys, duftsystem og sittekomfort håndteres samlet i intelligent kombinerte programmer. Alt etter motorvariant og utstyr er dette: Friskhet, Glede, Velbehag, Varme, Vitalitet og PowerNap (bare stillestående). For at du skal være minst like avslappet etter langturen som da du satte deg inn.

Prestasjonsfremmende komfort og forutseende sikkerhet.

Enten det gjelder rushtrafikk, langkjøring om natten eller turer på ukjente veier – i stressende situasjoner gjør GLE det merkbart lettere for deg. Hemmeligheten ligger i et konsept som gjør enhver tur i en Mercedes-Benz trygg og unik, nemlig Mercedes-Benz Intelligent Drive. For den tiden du tilbringer bak rattet, er din tid. Tid for avslapning. Tid til å fylle på med energi. For at du skal nå målet på en trygg, men også avslappende måte.

Aktiv avstandsassistent DISTRONIC

I kø vil du nødig gi avkall på komforten som Aktiv avstandsassistent DISTRONIC har å by på. Systemet avlaster deg ved at det automatisk regulerer farten etter mer saktegående biler foran deg. Ønsket avstand kan innstilles i flere trinn.
 
Du bestemmer ønsket hastighet. Førerassistansesystemet holder konsekvent denne farten for deg. Ved normal kjøring trenger du ikke stadig vekk å bremse eller gi gass når trafikken foran deg krever det. Dermed kjører du vesentlig mer avslappet.

Aktiv kjørefeltassistent

Får deg på sporet igjen: Active Lane Keeping Assist bruker rattvibrasjoner for å advare deg dersom du uforvarende krysser en kjørefeltmerking. I faresituasjoner kan systemet dessuten gjennom aktive, ensidige bremseinngrep føre deg tilbake i filen.

Å nærme seg motgående eller parallell trafikk kan raskt utvikle seg til potensielt farlige situasjoner. Active Lane Keeping Assist kan bidra til å unngå disse ved at den hjelper deg med å holde deg i planlagt kjørefelt. I ytterste konsekvens gjennom et aktivt, ensidig bremseinngrep. Dette skjer dersom det oppdages at du har krysset en heltrukket linje eller en stiplet linje og det samtidig er møtende trafikk. Som fører har du til enhver tid mulighet til å styre bilen selv: Systemet griper ikke inn dersom du blinker, styrer aktivt selv, bremser eller akselererer.

Kjøreassistentpakke Plus

Kjøreassistentpakke Plus byr på maksimal komfort og sikkerhet på veien mot autonom bilkjøring. I tillegg til Kjøreassistentpakke får du aktiv køassistent, som avlaster deg optimalt på motorveien. Nok et pluss i denne pakken: I sidekollisjoner med ytre årsak kan PRE-SAFE® Impuls side gi enda mer beskyttelse.

Fartsgrenseassistent

Speed Limit Assist viser fartsgrensene og gjør det lettere for deg å overholde dem. Den kan også gjøre oppmerksom på begrensende tilleggsskilt. Dette kan bidra til sikker kjøring i hverdagen.

Blindsoneassistent

Blindsoneassistenten følger med for deg – særlig når du setter på blinklyset. Systemet kan varsle deg visuelt og akustisk om fare for sidekollisjon med trafikanter i blindsonen. Også etter turen er systemet på vakt og advarer deg hvis du åpner døren i feil øyeblikk.

Trafikkskiltassistent

Holder deg orientert: Gjennom intelligent samarbeid mellom kamera- og kartdata kan trafikkskiltassistenten registrere fartsgrenser og begynnelse og slutt på forbikjøringsforbud, men også innkjøringsforbud, slik at du unngår å kjøre feil.

Aktiv bremseassistent

Aktiv bremseassistent kan hjelpe med å unngå påkjørsler bakfra og ulykker med kryssende fotgjengere og syklister. I tillegg til avstands- og kollisjonsvarsling sørger den også for situasjonsbestemt bremseforsterkning dersom du bremser for svakt. Dersom du ikke reagerer, kan den innlede en autonom nødbremsing.
Aktiv bremseassistent skal oppdage forankjørende biler, kryssende fotgjengere og syklister i det farlige området foran bilen. Funksjonene er optimalisert for typiske byhastigheter. Men også i høyere hastigheter kan systemet reagere på biler som kjører saktere. Målet er alltid å unngå uhell eller i hvert fall å gjøre dem mindre alvorlige.

PRE-SAFE®-system

Det preventive passasjerbeskyttelsessystemet fra Mercedes-Benz: PRE-SAFE® utnytter tiden før et uhell til å forberede personene i bilen på et mulig sammenstøt. De forebyggende tiltakene kan redusere belastningene ved et uhell og senke skaderisikoen betydelig.
Meld interesse:

Klikk her for mer informasjon

* Alle priser er veil. utsalgspris. Lokal frakt og leveringskostnader tilkommer.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern